Declarația marii trădări naționale în… Anul centenarului

Astăzi, 25 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Armatei Române publicăm un material al Col.Dr.(r) Mircea Dogaru, președinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate SCMD și membru al FRDD.

 

DECLARAȚIA MARII TRĂDĂRI NAȚIONALE ÎN… ANUL CENTENARULUI

Către toți cetățenii care se mai simt români

Doamnelor și domnilor,

Începută în decembrie 1989, după trei decenii de pregătire intensă, de către „hoții de popoare”, distrugerea totală a României se apropie de final. Încununând eforturile regimului Băsescu, legislația haosului, inițiat în domeniul salarizării și pensiilor de către Lia Olguța Vasilescu, a distrus sistemul militar de apărare, ordine publică și siguranță națională. În maximum 10 zile se va finaliza, printr-o ofensivă fără precedent, decredibilizarea și distrugerea Bisericii Naționale, deja crunt lovită prin „Diversiunea Referendum” (6-7 octombrie a.c.). Obiectivul major a fost enunțat – DISTRUGEREA ROMÂNIEI LA 1 DECEMBRIE 2018.

Pe fondul unor manifestații isterice, extern comandate și executate de spălații pe creier, deja anunțate, obiectivul a fost enunțat la 12 octombrie a.c. la Cluj-Napoca, prin publicarea unei DECLARAȚII A MARII TRĂDĂRI NAȚIONALE, sub semnătura a 23 de cetățeni români (11 de etnie ungurească, 11 de etnie română și un metis) – crearea pe teritoriul României, pentru unguri, a unor teritorii autonome statal.

Cu precizarea că este un rezumat al „Declarației de la Budapesta”, din 1989, v-o redăm integral, ca să vă cunoașteți călăii de Neam și Țară:

 

„ADVERTISEMENT

Multe dintre manifestările dedicate celebrării Centenarului Unirii Transilvaniei cu România, înainte de 2018 și continuând în ultimele luni, au căpătat accente antimaghiare, sporind neînțelegerea în relațiile dintre cele două comunități. Având în vedere simbolismul momentului, adversitățile au potențialul de a învenina atmosfera interetnică, pe timp de generații. Este motivul pentru care noi, semnatarii, am inițiat și susținem următoarea declarație:

Transilvania a fost și poate să devină un spațiu de complementaritate și poate să devină un model de pluralism cultural și religios. Promovarea identităților și tradițiilor care dau specificul Transilvaniei este în folosul și al românilor, și al maghiarilor. Condițiile securității ambelor comunități naționale sunt frontierele stabile și respectarea drepturilor minorităților.

Nu există niciun element care să opună, astăzi, interesele românilor și maghiarilor. Aspirațiile maghiarilor la AUTONOMIE culturală și TERITORIALĂ sunt dezideratele unei mai bune organizări și servesc deci tuturor. Alimentarea confuziei dintre autonomie și independență reflectă uneori neînțelegere, alteori intenția rea a manipulării.

Nu există nimic care să opună, astăzi, interesele României și Ungariei. Conducerile de stat actuale pot sau nu să corespundă idealurilor societăților noastre; pot face ce trebuie sau pot greși și în privința problematicii interetnice. Criticile la adresa lor, venind din interiorul sau din afara țării, nu au de ce să afecteze raporturile pe termen lung dintre cele două popoare. Conducerile sunt oricum schimbătoare, căci venirea și plecarea lor de la putere, la un moment dat, rezultă din chiar natura sistemelor democratice în care trăim.

Maghiarii din această țară sunt cetățeni ai statului român având drepturi egale și inalienabile de a propune modelele de reconstrucție a statului-patrie comun. Distanța luată de ei față de celebrarea Centenarului aduce la lumină o temă fundamentală pentru istoria celor 100 de ani: ce a însemnat veacul care a trecut din perspectiva comunității maghiare? Vorbind în numele ei, liderii politici au semnalat repetat ceea ce cvasitotalitatea maghiarilor percep drept „100 de ani de neîmpliniri”. Or, este firesc să facem din acest an unul de bilanț și să întâmpinăm dezideratele neîmplinite ale minorității, acestea necontravenind intereselor generale, permițându-i să se simtă confortabil în România, deci în propria ei țară.

Centenarul Unirii Transilvaniei cu România oferă românilor și maghiarilor ocazia de a resuscita idealul promis în anul 1918: să fim o patrie a românilor, maghiarilor și a celorlalte minorități constitutive ale unui stat devotat împlinirii aspirațiilor fiecărei comunități. Este un obiectiv care nu poate fi realizat peste noapte. Dar putem transforma acest ideal într-un proiect de țară al anilor ce vin. Apelăm la compatrioții noștri și la autoritățile publice să onoreze Centenarul refuzând incitarea naționalistă și conflictul, favorizând construcția și speranțele.

Semnatarii declarației sunt: Gabriel Andreescu, Tőkés László,  Lucian Nastasă-Kovacs, Szilágyi Zsolt, Marius Tabacu, Bodó Barna, Cristian Sandache, Toró T. Tibor, Radu Raileanu, Bakk Miklós, Sabin Gherman, Dávid László, Ramona Băluțescu, Liviu Antonesei, Eckstein Kovács Péter, Florian Mihalcea, Kolumbán Gábor, Mircea Toma, Molnár Gusztáv, Ovidiu Pecican, Szilágyi Ferenc, Cristian Pîrvulescu, Kincses Előd.”

 

Propunem tuturor membrilor SCMD și aliaților noștri din CNSC, o acțiune concertată și hotărâtă, a adevăratei Societăți civile românești, în JUSTIȚIE.

Honor et patria! Vae victis!

Președintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

P.S. Vă vom informa în curând despre portalul în limba engleza, „Transylvania NOW” (Transilvania ACUM), lansat săptămâna trecută la Odorheiu Secuiesc, pentru boicotarea manifestărilor legate de 1 Decembrie și susținerea propagandistică a atacurilor ce vor urma la adresa integrității, unității și suveranității României.

În lipsa unei clase politice autentice, propunem relansarea de către SCMD/CNSC a Proiectului „Alternativa Națională”, pentru apărarea României, ca patrie unică, indivizibilă și europeană, a tuturor cetățenilor săi!